Over KG Solid design


Jelle Klik en Twan Gosewehr stellen zich voor


KG Solid Design bestaat uit twee vakmensen: Jelle Klik en Twan Gosewehr. De bedrijfsnaam is afgeleid van hun achternamen: Klik en Gosewehr Solid Design.
Ing. Jelle Klik

Voordat ik Werktuigbouwkunde ging studeren aan de Hanze Hogeschool in Groningen, volgde ik een sollicitatieprocedure voor officier vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Maar omdat de eisen tussentijds veranderden, kon ik die helaas niet afmaken.

Vervolgens besloot ik me op een studie Werktuigbouwkunde te storten. Van 1999 tot 2002 volgde ik die opleiding aan de Hogeschool Drenthe in Emmen, van 2002 tot 2005 studeerde ik aan de Hanze Hogeschool. Op 23 september 2005 studeerde ik af als Hydraulic System Engineer.

Werkervaring deed ik tijdens mijn studie op bij onder meer The Boeing Company in Seattle. Verder werkte ik nadat ik afstudeerde bij verschillende bedrijven, waar ik kennis opbouwde van verschillende aspecten in de branche.Twan Gosewehr

Ik ben al vanaf 2006 als ondernemer actief. Eerst in het familiebedrijf van mijn vrouw en nu dus vanaf 2014 samen met Jelle als mede-eigenaar van KG Solid Design.

Mijn ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in de praktijk (zowel bij het ontwerpen als met het verkopen van producten en machines in voornamelijk de groensector) zet ik vol in voor ons eigen bedrijf.

We kennen elkaar al jarenlang, kunnen elkaars sterke en zwakkere punten compenseren én we vormen een hecht team omdat we kritisch naar elkaar kijken en kritisch op elkaar zijn.

KG Solid Design

Met KG Solid Design willen we opdrachten uitvoeren voor verschillende bedrijven in de werktuigbouwkundige branche. We maken daarbij vooral gebruik van het programma SOLIDWORKS.

We werken voor:

  • Machinefabrieken
  • Research & Development
  • Productiebedrijven
  • Producenten van diverse machines
  • Particulieren/Ontwikkelaars